Український виробник органічної продукції ТОВ «Дунайський аграрій», що на Одещині, розпочав збирання органічного батату, повідомив керівник господарства Роман Дяжук. Про це він розповів у Facebook, передають Патріоти України.
«Почалось збирання органічного батату, або як його ще називають — солодка картопля», — написав Роман.
У своїй публікації він розповів, що ж це за фрукт такий, і як давно його вирощують люди. «Батат вирощується вже понад 4000 років, а за деякими даними більше 8000 років. Батат із сімейства берізкових, а картопля із сімейства пасльонових. Коли росте батат, його стебло і листя дуже схожі на ліану, що стелиться 3-5 метрів», — ділиться інформацією Дяжук.
Також керівник господарства написав, як саме відбувається виробництво батату і для чого його використовують. «Ми розмножуємо батат вегетативним шляхом — відростками пророщених бульб. По простому — живцями. Батат — не просто «модний» коренеплід, в ньому багато вітамінів: А (на рівні моркви), вітаміни групи В і Е, також багато корисних мінералів! Батат можна смажити, запікати, тушкувати і т.д. І навіть вживати сирим. Ми робимо зі свого органічного батату борошно, яке може використовуватися для безглютенової випічки (gluten free!)», — резюмував Роман.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...