Український виробник органічної продукції ТОВ «Дунайський аграрій», що на Одещині, розпочав збирання органічного батату, повідомив керівник господарства Роман Дяжук. Про це він розповів у Facebook, передають Патріоти України.
«Почалось збирання органічного батату, або як його ще називають — солодка картопля», — написав Роман.
У своїй публікації він розповів, що ж це за фрукт такий, і як давно його вирощують люди. «Батат вирощується вже понад 4000 років, а за деякими даними більше 8000 років. Батат із сімейства берізкових, а картопля із сімейства пасльонових. Коли росте батат, його стебло і листя дуже схожі на ліану, що стелиться 3-5 метрів», — ділиться інформацією Дяжук.
Також керівник господарства написав, як саме відбувається виробництво батату і для чого його використовують. «Ми розмножуємо батат вегетативним шляхом — відростками пророщених бульб. По простому — живцями. Батат — не просто «модний» коренеплід, в ньому багато вітамінів: А (на рівні моркви), вітаміни групи В і Е, також багато корисних мінералів! Батат можна смажити, запікати, тушкувати і т.д. І навіть вживати сирим. Ми робимо зі свого органічного батату борошно, яке може використовуватися для безглютенової випічки (gluten free!)», — резюмував Роман.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...