Сотні мільйонів загиблих і масовий голод: Науковці попередили світ про наслідки ядерної війни

Вчені США змоделювали наслідки ядерної війни, яка може статися між Пакистаном і Індією. Уже через п'ять років ці дві держави можуть мати близько 500 одиниць ядерної зброї.

Навіть якщо це озброєння використають не в повному обсязі, то на Землі станеться справжня катастрофа. А загиблі будуть обчислюватися десятками, а то й сотнями мільйонів. Ядерна війна між Пакистаном і Індією понесе понад сотню мільйонів життів протягом тижня і спровокує масовий голод. Такий сценарій змоделювали американські вчені, результати досліджень яких опубліковані у виданні Science Advances, передають Патріоти України.

За їхніми розрахунками, до 2025 року Індія і Пакистан можуть володіти 400-500 одиницями ядерної зброї потужністю від уже випробуваних 12-45 кілотонн до декількох сотень кілотонн. Якщо Індія використовує 100 одиниць ядерної зброї для атак на великі міста, а Пакистан використовує 150, кількість загиблих може досягти 50-125 мільйонів чоловік.

Результатом викликаних ядерними вибухами пожеж буде виділення в атмосферу від 16 до 36 мільйонів тонн сажі в залежності від потужності бомб. Досягнувши верхніх шарів тропосфери, дим підніметься в стратосферу і за кілька тижнів пошириться по всій планеті. В результаті настане так звана ядерна зима - кількість сонячного світла на поверхні Землі знизиться на 20-35%, температура земної поверхні знизиться на 2-5 градуси Цельсія, а кількість опадів зменшиться в середньому на 15-30%. Падіння врожаю сільгоспкультур і вилов водних ресурсів буде загрожувати масовим голодом і додатковими жертвами по всьому світу, а на відновлення після цього буде потрібно більше 10 років.

Однак, представники науки підкреслили, що ні Пакистан, ні Індія, ймовірно, не почнуть ядерний конфлікт без суттєвої провокації з боку противника. Так, Індія проголосила політику відмови від першого ядерного удару, за винятком відповіді на застосування проти неї біологічної чи хімічної зброї. Пакистан заявляв, що використовує ядерну зброю тільки для удару у відповідь або в разі неможливості зупинити вторгнення за допомогою звичайних озброєнь.

Нагадаємо, відомий письменник-фантаст Герберт Уеллс передбачив, з якої країни почнеться Третя світова війна. Експерти вважають, що в словах письменника є частка правди, тому що багато його передбачень збулися. Також стали збуватися передбачення Нострадамуса на 2019 рік, в яких він згадував і про Третю світову війну. Пророк вважав, що війна почнеться з Франції, а потім охопить всю Європу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...