Сотню населених пунктів знеструмлено: У Карпатах випав сніг (фото, відео)

Найбільше від негоди постраждали Львівська та Вінницька області.

В Україні в неділю, 27 вересня, розгулялася осіння негода – дощі зі штормовим вітром, які призвели до знеструмлення понад ста населених пунктів. Водночас у Карпатах уже випав перший сніг. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій, передають Патріоти України.

Зі свого боку в Укргідрометцентрі попередили про ще більше погіршення погодних умов цього дня в країні.

"Станом на 7:00 27 вересня в результаті ускладнення погодних умов (дощ, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 107 населених пунктів у чотирьох областях, а саме: у Львівській – 34, Вінницькій – 33, Івано-Франківській – 26 і Чернівецькій – 14", – йдеться у повідомленні рятувальників.

Зазначається, що до відновлення електропостачання, крім фахівців ДСНС, залучено й бригади обленерго в регіонах.

Працівники Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту повідомили, що станом на ранок неділі на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря опустилася до 0°С, віяв південно-західний вітер 10-12 м/с, було хмарно й пройшов дощ із мокрим снігом.

Через таку погоду у горах спостерігалася обмежена видимість до 100 м.

Водночас синоптики Укргідрометцентру інформують про посилення негоди в Україні. Так, 27 вересня у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях йтимуть сильні, у Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Одеській та Вінницькій областях – значні дощі. До того ж удень в більшості областей місцями ймовірні грози і навіть град.

Протягом доби 27 вересня пориви вітру в країні сягатимуть 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий). Тоді як у південній частині, східних, центральних (крім Вінницької), Сумській областях синоптики попереджають про надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...