СОVID-19: Лікарі назвали найсерйозніший наслідок коронавірусу для організму людини

Легенева тканина - це перше, що вражає в організмі людини вірус.

Фіброз легеневої тканини - найбільш поширений і найбільш серйозний наслідок для здоров'я після перенесеної коронавирусной інфекції. Ця патологія залишається після перенесеного захворювання надовго і вкрай негативно позначається на якості життя людини. Як розповіла лікар-інфекціоніст і волонтер Ольга Кобевко, фіброз залишається після перенесеного захворювання у всіх пацієнтів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Тільки рівень розвитку цієї патології буває різний і залежить від того, наскільки важко людина перенесла гостре захворювання після зараження коронавірусом. "Фиброз легень дуже часто може залишатися в такому вигляді, що заважає людині жити. Постійно з'являється якась задишка", - розповідає лікар-інфекціоніст.

Патологія відчувається навіть через кілька місяців після перенесеного захворювання. Зокрема, люди відчувають труднощі при ходьбі, вони практично не в змозі бігати, а підйом по сходах для таких людей - колосальне випробування.

При цьому лікар зазначила, що про інші наслідки говорити поки рано, оскільки ще дуже малий термін спостереження за людьми, котрі перенесли захворювання. "Про якісь віддалені наслідки говорити ще рано, тому що треба ще хоча б рік, щоб проциркулював вірус, щоб ми зробили якісь висновки", - резюмувала лікар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...