СОVID-19: Вчені виявили слабке місце у захисті коронавірусу від лікування

Препарат був виявлений після закінчення швидкого аналізу ста мільярдів потенційних молекул, які можуть зв'язуватися з коронавірусним s-білком.

Вчені з Пітсбурзького університету в США виявили крихітну біологічну молекулу, яка повністю нейтралізує вірус SARS-CoV-2 (основу для китайського коронавірусу Covid-19). Про це повідомляється в статті, опублікованій в журналі Cell, передають Патріоти України.

Виявлена молекула - білкова сполука, яка десятикратно менше повнорозмірного антитіла, раніше застосованого для створення препарату Ab8 проти Covid-19.

Результати дослідження показали, що Ab8 вкрай ефективний у профілактиці та лікуванні інфекції SARS-CoV-2 (перевірено на мишах і хом'яках). Крихітний розмір молекули збільшує її здатність до дифузії в тканинах, що допомагає краще нейтралізувати вірус, а також дозволяє вводити Ab8 інгаляційним способом. Крім того, препарат не зв'язується безпосередньо з клітинами людини, що дозволяє мінімізувати негативні побічні ефекти.

Препарат був виявлений після закінчення швидкого аналізу ста мільярдів потенційних молекул, які можуть зв'язуватися з коронавірусним s-білком. Він, своєю чергою, бере участь в зараженні патогеном людської клітини. Коли білкове з'єднання зливається з частиною імуноглобуліну, утворюючи Ab8, то воно набуває функції повнорозмірного антитіла.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...