"Совок нерушимый...": Росіяни ставляться до радянської влади краще, ніж до нинішнього керівництва РФ

Жителі Росії вважають свою владу корумпованою, кримінальною та далекою від народу.

Громадяни РФ ставляться до радянської влади кінця 1970-х – початку 1980-х рр. позитивніше, ніж до сучасної російської. Це випливає з опитування «Левада-центру», проведеного в рамках дослідницької програми «Радянська проста людина», передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Найпопулярніші судження про радянську владу – близька народу (29% опитаних), сильна, міцна (25%) і справедлива (22%). Водночас, сучасна російська влада сприймається як кримінальна, корумпована (41%), далека від народу, чужа (31%) і бюрократична (24%).

Соціологи відзначають, що такий розклад зберігався навіть у найсприятливіші для влади роки. Приміром, у 2008 році, коли суспільство перебувало на піку задоволеності економічним становищем і було охоплено патріотично-мілітарною гордістю після війни з Грузією. Тенденція простежувалася і у 2015-2016 рр., в період кримської мобілізації, патріотичної ейфорії і найбільшої задоволеності діяльністю влади.

Директор «Левада-центру» Лев Гудков пояснив, що використаний у дослідженні метод дозволяє виявити приховані установки і уникнути підстроювання під «правильну думку». Респондент вибирає з великої кількості визначень ті, які відповідають його уявленням про об'єкт. Стійкість подібних думок свідчить про те, що мова йде про «структуру уявлень, які глибоко лежить у масовій свідомості», зазначає соціолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...