Спалились..: На Росії "зарахували" Гіммлера у "Безсмертний полк" і прославляли нацистів на афішах до 9 Травня

​У Росії спалахнув скандал через появу фото нациста Генріха Гіммлера на сайті "Безсмертного полку" та ілюстрування банерів до Дня перемоги знімками з німецькими солдатами в Оренбурзі.

Про гучні інциденти розповіли на Telegram-каналі "Подъем", передають Патріоти України.

Так, на сайті пропагандистської акції "Безсмертний полк" помітили фото Гіммлера – одного з головних і найжорстокіших соратників Адольфа Гітлера. Однак фото підписали чужим ім'ям – нібито ростовського полковника Василя Алєксєєва.Проте координатор "Безсмертного полку" в Ростові-на-Дону Андрій Кудряков поспішив назвати те, що відбулося, провокацією. "Хотілося б перевірити, хто все ж таке виставив, поспілкуватися з цією людиною і спробувати пояснити їй все. Ростов – це одне з найстрашніших місць злочинів нацизму, за яке зокрема Гіммлер персонально відповідальний. Це Зміївська балка, де майже 30 тисяч ростовчан знищено. Це, звісно, провокація, прояв якоїсь слабкої людської свідомості. Сайт зареєстрований у Томську, ми туди відправили всі запити. Якби наш був сайт, вже б не висіло", – виправдався Кудряков.

Після спаду ажіотажу співголова ради "Безсмертного полку" і куратор руху в Томську Сергій Колотовкін пообіцяв видалити сторінку з фотографією рейхсфюрера СС. "Ми намагаємося модерувати, але якось пройшло, волонтери пропустили. Ми просто видалимо, звісно ж", – запевнив він.

Тим часом в Оренбурзі подібний скандал спалахнув 9 травня через те, що на банері в центрі міста з'явилися німецькі солдати замість червоноармійців. На одній із фотографій були зображені нацисти після штурму Брестської фортеці, на іншій – поляки в довоєнному місті.

В Оренбурзі центр міста прикрасили банером із нацистами

В Оренбурзі центр міста прикрасили банером із нацистами

У мерії Оренбурга вже вибачилися за історичний прокол, а головна художниця адміністрації Наталія Бровко пообіцяла, що блоки на панорамі до 75-річчя від Дня перемоги замінять 10 травня.

"Ми приносимо свої вибачення найперше ветеранам і всім оренбуржцям за те, що при оформленні площі була допущена така помилка. Зараз ведуться заміри, плакат замінять, роботу буде відновлено. Висловлюємо подяку небайдужим громадянам, які це помітили", – сказала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...