"Спасибі за цей жест солідарності і підтримки": В Італії подякували Україні за прибулих медиків

Зустрічати бригаду українських лікарів, яка прибула для допомоги італійським медикам у лікуванні хвороби COVID-19, на військовий аеродром Pratica di Mare біля Рима прибули високопосадовці Італії.

Фото із зустрічі опубліковано на Facebook-сторінці посольства України в Італії, передають Патріоти України.

"Сьогодні в Італію прибула група медиків-фахівців реаніматологів, а наступного тижня - дезінфектори і засоби індивідуального захисту. Ми також готові надати спеціальні вертольоти для евакуації хворих з важкодоступних гірських місць Північної Італії", - сказано в повідомленні.

Серед тих, хто зустрічав літак з Києва були міністр закордонних справ Італії, керівники Департаменту цивільного захисту, представники обласної адміністрації Марке і українські дипломати.

"Спасибі Україні та її медикам за цей жест солідарності і міжнародної підтримки. Італія цього ніколи не забуде", - заявив під час зустрічі міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо.

На запрошення Департаменту цивільного захисту Італії, медичні фахівці з України протягом двох тижнів будуть працювати в лікарнях області Марке в містах Урбіно і Пезаро.

Серед 21 регіону країни Марке зараз на шостому місці за кількістю інфікованих коронавірусом: там більш ніж 4000 хворих, понад 570 людей померли.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...