"Спектакль. Розподілені ролі. Відомий фінал. Всім все "пофіг". Соромно за державу": Батько Катерини Гандзюк прокоментував вирок суду

Від трьох до шести з половиною років за ґратами отримали виконавці і підбурювач до нападу на Катерину Гандзюк.
Віктор Гандзюк

Вирок оголосили у Покровському районному суді Дніпропетровщини. На останньому засідання батька активістки Віктора Гандзюка у залі суду немає. На своїй сторінці у соцмережі він назвав засідання спектаклем, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

За його словами, не зміг себе примусити прийти до зали суду. "Не так я уявляв судове засідання над вбивцями Каті. Провінціальне містечко. Невеличкий зал районного суду. Неймовірна липка духота. Спектакль. Розподілені ролі. Відомий фінал. Всім все "пофіг". Лиш би все швидше закінчилось", - написа він.

Пише, що йому соромно перед пам'яттю Катерини за вирок у вбивстві: "Від трьох до шести років. За вбивство з особливою жорстокістю, з причиненням особливих мук. Вчинене групою осіб за попередньою домовленістю, на замовлення, за гроші. Боляче, гидко, соромно перед світлою пам‘яттю Каті. Соромно за державу".

Перед останнім засіданням обвинувачені у нападі на Катерину Гандзюк вже визнали свою провину і уклали угоду з прокуратурою. На лаві підсудних Сергій Торбін, якого вважають підбурювачем, Микита Грабчук, який обливав кислотою Катерину, і троє його спільників - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов і Володимир Васянович.
Всі вони колишні учасники АТО, а Володимир Васянович до того ж втратив на війні ногу. За іронією долі, пише батько Катерини Гандзюк, його донька була одним з організаторів збору коштів на протез бійця. Сьогодні чоловік кається, мовляв, їх ввели в оману. "Ми повинні були провчити сепаратистку. Повинні були провчити корупціонерку. Людину, через яку йшли потоки грошей і з якою ні міліція, ні СБУ не могли справитися", - каже обвинувачений Володимир Васянович.
Всіх п'ятьох чоловіків затримали ще в серпні минулого року. Відтоді їм інкримінували то хуліганство, то замах на вбивство. Після угоди зі слідством статтю знов замінили. "Наразі особи обвинувачуються у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень з відповідними кваліфікуючими ознаками. Кожен відповідно до своєї ролі, яку виконав у злочині: або як пособник, або як виконавець, як підбурювач, чи пособник", - пояснила прокурорка у кримінальному провадженні Вікторія Калита.
Згідно угоди замість десятиліть за гратами підбурювач Торбін має отримати шість з половиною років. Нападник Грабчук - шість, інші – чотири. Укладена угода про визнання винуватості, згідно цієї угоди сторони дійшли згоди.

Такий вирок замалий, кажуть активісти. Утім, переконані, що тепер треба зосередитися на основному - покарати замовника вбивства. У цьому підозрюють ексголову Херсонської облради Владислава Мангера. Його справу вивели в окреме провадження.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...