"Спецагент "Андрюха": Головний тренер збірної України зізнався, що, граючи за "Мілан", шпигував для Лобановського

Переможець Ліги чемпіонів у складі «Мілана» і володар «Золотого м'яча-2004», а нині головний тренер збірної України Андрій Шевченко зізнався, що готував себе до тренерської діяльності ще під час ігрової кар'єри.

Легендарний футболіст зізнався, що на формування його футбольної філософії величезний вплив зробив Валерій Лобановський. Також Шевченко розповів про незвичайне прохання, з яким свого часу звернувся до нього Валерій Васильович, передають Патріоти України з посиланням на The Athletic. Далі - мовою перекладу:

«Он был заинтересован во всем. Я был в „Милане“ в его поздние годы. Он тренировал сборную, и каждый раз, когда я приезжал на международные матчи, он ждал меня в своем кабинете. Я приходил и сразу виделся с ним. Мы тратили четыре-пять часов, просто разговаривая. Однажды он попросил меня записать тренировки, которые мы проводили в „Милане“. Он был очень заинтересован в том, как это происходило в Италии: управление нагрузкой, важность отдыха — в целом, многое», — рассказал нынешний рулевой национальной сборной.

«Я всегда любил наблюдать за тренировочным процессом, анализировать. Особенно это касается последних четырех-пяти лет, когда я понимал, что моя игровая карьера подходит к концу и начал задумываться о своих дальнейших планах, чем я хочу заниматься дальше. Одним из вариантов было остаться в футболе, а значит становиться или функционером, или тренером. Я еще не до конца принял решение для себя, но уже начинал готовить так называемый фундамент. У меня были конспекты с анализом, поскольку посчастливилось поработать с великими тренерами, и тот опыт, который я перенял, работая с ними, я попытался объединить со своей футбольной философией. И уже тогда я понимал, в каком направлении буду двигаться, если стану тренером», — поведал Андрей Николаевич.

Также наставник «желто-синих» выделил наставников, оказавших на него наибольшее влияние в формировании его тренерских взглядов. Среди топ-коучей по версии Андрея Шевченко — Валерий Лобановский, Арриго Сакки, Карло Анчелотти, Марчелло Липпи, Жозе Моуриньо, Хосеп Гвардиола и Юрген Клопп.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...