Спецпредставник Держдепу США розповів, коли запрацює "формула Штайнмайєра"

Поки Росія не показала політичної волі до таких змін, заявив Волкер

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що неодмінною умовою реалізації “формули Штайнмайєра” є забезпечення на окупованій частині Донбасу “прозорого та безпечного середовища”. Про це він заявив під час панельної дискусії на щорічному форумі “Ялтинської європейської стратегії” (YES), передають Патріоти України.

“Ми всі прагнемо реалізації Мінських домовленостей, але є червоні лінії, за які ми не маємо заступати. Зокрема, це збереження територіальної цілісності України та безпека для всіх її громадян, незалежно від їх національності, мови та віросповідання”,- заявив Волкер.

За його словами, “коли ми говоримо про “формулу Штайнмайєра”, ми маємо на увазі, що повернення контролю над регіоном української влади відбудеться одразу після проведення місцевих виборів. “Але чесні вибори можуть пройти у прозорому та безпечному середовищі. А для цього нам потрібне політичне врегулювання. На жаль, поки Росія не показала політичної волі до таких змін”,- заявив Волкер.

Спецпредставник США також висловив надію, що курс президента Зеленського дає підстави для розблокування цього процесу. “І українська влада демонструє готовність до реалізації цих кроків. Але ми ще повинні побачити, буде готова до цих кроків Росія”,- додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...