Спільника агента ФСБ, який вбив українського військового, екстрадували в Україну

Після відповідного рішення суду затриманого відправили під варту.

В Україну з Російської Федерації екстрадували спільника агента ФСБ Олега Смородінова, який у 2016 році в місті Рівне убив українського військового Івана Мамчура. Про це повідомляє пресслужба поліції Рівненської області, передають Патріоти України.

Так, у вересні 2016 року в одній із багатоповерхівок на вулиці Відінській у Рівному вбили працівника СІЗО Івана Мамчура. Чоловік загинув у результаті вогнепального поранення. Згодом поліція кваліфікувала злочин як умисне вбивство, вчинене на замовлення, за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили особи зловмисників. Однак, злочинці встигли виїхати з України. Як з’ясувалося, убивці поїздом поїхали в Москву, де отримали за умисне вбивство Мамчура винагороду 2 000 доларів США та 300 000 рублів.

Пізніше, у листопаді 2016 року на кордоні в Харківській області було затримано підозрюваного у вбивстві Олега Смородінова, який родом з Маріуполя.

«Під час вбивства 38-річний спільник зловмисника стежив за обстановкою на вулиці. В його обов’язки входило подати сигнал, що потерпілий зайшов у під’їзд і стежити за недопущенням сторонніх осіб в приміщення, щоб не завадити злочину», – додали у пресцентрі поліції.

Після цього спільника Смородинова оголосили в міжнародний розшук. Через деякий час було встановлено, що він переховувався в Москві. Для підтвердження цієї інформації та встановлення місцезнахлдження підозрюваного Інтерпол направив відповідні запити. У червні 2019 року українській стороні повідомили, що 38-річний підозрюваний затриманий і заарештований в Росії.

Нещодавно, 26 серпня, в пункті пропуску Гоптівка у Харківській області підозрюваного передали української поліції. Після чого суд Рівного відправив затриманого під варту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...