Спливли скандальні подробиці про одного з підозрюваних у вбивстві дитини копів

Правоохоронець не пройшов переатестацію, але його на посаді поновив суд.

Один із поліцейських, якого звинувачують у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова із Переяслава-Хмельницького на Київщині, свого часу не пройшов переатестацію і його звільнили. Проте на цій посаді його поновив суд. А потім цей поліцейський тричі уникнув обов'язкового відрядження на Донбас, передають Патріоти України з посиланням на 1+1.

"Один із цих негідників поновився на службі в 2018 році. За моїм наказом всі поліцейські, які поновилися на службі, повинні пройти підвищення кваліфікації і вони в ротаційному порядку направляються на Схід нашої держави - у Донецьку та Луганську області. Там завжди є що робити поліцейським, достатньо роботи. Один із цих негідників чомусь уник тричі від ротаційного направлення на Схід. І саме в травні поточного місяця - останній раз, коли треба було йому в черговий раз їхати, пропонували їхати. Він приніс лікарняний на дату виїзду. До речі, видану в цій же районній лікарні, де померла дитина (дитину туди доставили пораненою, а померла вона в Києві. - ред.)", - сказав в ефірі програми "Право на владу" голова Національної поліції Сергій Князєв.

3 червня суддя Дмитро Костенко, який поновив на посаді поліцейського Петровця (один із звинувачений у вбивстві), отримав підвищену зарплату і право судити довічно. 2017-го цей суддя збив на авто дівчинку, уникнув покарання - покарали батька дівчинки. На запитання, чи вважає Князєв, чи реально в цій країні змінити систему правосуддя, відповів: "Так".

"Але я хочу сказати важливе. Гідність на майданах не видають. Саме це є основна відмінність. Можна отримати жетон поліцейського, пістолет, а також відповідні права, які надаються поліцейським для виконання покладених на них обов'язків. Що ми робимо постійно. Але виховати гідність - на це потрібен час. Під час переатестації, під час створення Національної поліції атестаційними комісіями було звільнено з органів внутрішніх справ 4700 працівників з формулюванням: "Не відповідає займаній посаді. Неможливо працювати в поліції". На жаль, я хочу констатувати, що трохи більше 3100 осіб поновилися в Національній поліції за рішеннями окружних адміністративних судів. До речі, також зобов'язані були виплатити за вимушений прогул компенсацію грошову. Це є закон і його треба виконувати", - сказав Князєв.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...