"Справа бронежилетів": Суд залишив генерала Марченка під вартою

Під час судового засідання декілька діючих і колишніх народних депутатів висловили готовність взяти Марченка на поруки.

Генерал-майор Дмитро Марченко

Сьогодні 28 листопада, Київський апеляційний суд залишив під вартою начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України генерал-майора Дмитра Марченка, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Також суд зменшив до 20 млн гривень суму застави генерал-майору. який фігурує у справі про закупівлю Міністерством оборони неякісних бронежилетів.

Під час судового засідання декілька діючих і колишніх народних депутатів висловили готовність взяти Марченка на поруки.

Про готовність взяти генерала на поруки заявив і керівник Департаменту патрульної поліції Євген Жуков та два Героя України – генерал-майор Ігор Гордійчук, а також генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Керівник патрульної поліції України Євген Жуков
Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук
Герой України генерал-лейтенант Михайло Забродський
Проте суддя залишив рішення Печерського суду міста Київ з арештом на 60 діб без змін.

Нагадаємо, що у червні 2019-го року Державне бюро розслідувань, в рамках розслідування закупівлі речового майна для ЗСУ за завищеною ціною, провело ряд обшуків у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, його начальника – генерал-майора Дмитра Марченка, в 95-й десатно-штурмовій бригаді.

Загалом було проведено 40 обшуків по всій Україні за місцями проживання посадових осіб Міністерства оборони України, керівників підприємств, а також за місцями розташування службових та офісних приміщень. Вилучено 11 тисяч бронежилетів, документи та інші матеріали.

Генерал-майор Дмитро Марченко обіймає посаду начальника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ з вересня 2015 року.

Дмитро Марченко у терміналі Донецького аеропорту

До цього він проходив службу у 79-й бригаді, де в складі частини брав учать у бойових діях на Донбасі, утому числі в обороні Донецького аеропорту, а також на початку російської агресії – поблизу Кримського півострова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...