Справа Марківа: Адвокати українця подали до апеляційного суду нові виправдовувальні докази, - ЗМІ

Бійця Національної гвардії України Віталія Марківа в Італії засудили до 24 років ув'язнення у справі про загибель іноземних репортерів на Донбасі у травні 2014 року.

Адвокати українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого в Італії засудили до 24 років ув'язнення у справі про загибель іноземних репортерів на Донбасі у травні 2014 року, подали до апеляційного суду присяжних Мілана нові виправдувальні докази, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

За словами адвокатів, в основі нових доказів – висновки журналістського розслідування, що увійшли до фільму The wrong place про вищезгадану справу.

Зокрема, йдеться про кілька експериментів: один стосується візуального контролю з гори Карачун (позиції українських військ) на місці загибелі журналістів біля керамічного заводу, а інший – балістичного випробування щодо дальності стрілянини з різних видів зброї.

Відповідні дослідження за участю італійських експертів науково підтвердили, що Марків з Карачуна не міг розрізняти людські постаті біля керамічного заводу та цілитися і влучити у них на відстані близько 1,8 км з наявного у нього автомата АК-74.

Адвокати просять долучити до розгляду справи результати експериментів, використаних у фільмі, чи фрагмент фільму, а також заслухати нових свідків - учасників кінострічки (включно з експертами) і, в разі потреби, режисера-документаліста Крістіано Тінацці.

Захисники Марківа вкотре закликали суд провести розслідування на місці інциденту біля Слов’янська.

Водночас, як припускають адвокати, якщо суд долучить фільм з докладним картографічним зображення місцевості, то таке розслідування, можливо, й не знадобиться.

Зазначається, що додаткові докази до суду другої інстанції надають і адвокати Держави Україна. Їхній матеріал базується на результатах розслідування МВС. Вони також звертають увагу суду на звуковий слідчий експеримент, який засвідчив, що обстріл почався з боку проросійських бойовиків, а не з українських позицій, як це стверджують присяжні.

Захисники сподіваються, що нові доказові дані стануть додатковим матеріалом, щоб переконати апеляційний суд винести виправдувальний вирок Марківу.

Наразі матеріали вже скеровані до апеляційного суду, а суддя має вирішити, чи будуть ці докази долучені до розгляду справи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...