Справа на $1,7 млрд: Американці два дні допитували засновника Telegram

Дуров протягом двох днів відповідав на питання щодо 1,7 мільярда доларів, отриманих від інвесторів блокчейн-платформи TON.

Павло Дуров

У Дубаї відбувся допит засновника месенджера Telegram Павла Дурова, передають Патріоти України з посиланням на The Bell.

Юристи Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) допитували Дурова 7-8 січня в Дубаї. В основному питання стосувалися того, чому Дуров не вважає Gram цінним папером, скільки грошей він витратив на Telegram, TON і необхідне обладнання, чому йому знадобилося саме 1,7 мільярда доларів і навіщо він вирішив проводити ICO.

В ході допиту Дуров дотримувався позиції, що Gram — не цінний папір, а цифрова валюта. При цьому велика кількість інвесторів потрібна для того, щоб забезпечити стійкість роботи майбутньої блокчейн-платформи. Команді TON, за його словами, потрібно було залучити достатню кількість інвесторів для того, щоб на момент запуску блокчейна як мінімум частина з них могла стати так званими валідаторами (тобто учасниками блокчейну, які можуть підтверджувати транзакції). Для того, щоб система працювала без збоїв їх повинно було бути як мінімум два десятки, розповів він.

The Bell зазначає, що розмова записується на відео, однак з паперової версії частину показань вирізали.

Вперше про TON стало відомо в січні 2018 році. Telegram Open Network (TON) замислювалася Дуровим як глобальна екосистема з власною криптовалютою (Gram), яку, за задумом, можна використовувати для оплати товарів та послуг.

Блокчейн-платформа з криптовалютою Gram повинна була відкритися до кінця жовтня 2019 року. В ході двох раундів закритого ICO компанія Павла Дурова зібрала 1,7 мільярда доларів. Однак SEC добилася тимчасової заборони на випуск Gram: Комісія вважає, що Дуров провів ICO з порушенням закону про цінні папери.

4 січня SEC зобов’язала Павла Дурова дати свідчення про гроші інвесторів блокчейн-платформи TON. Згідно із заявою регулятора, раніше Telegram відмовився надати йому необхідну інформацію.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...