Справа Навального: "Задовольнивши самолюбство, Путін ризикує своїми мільярдами", - Фейгін (відео)

Не зрозумілий сенс таких дій Кремля стосовно відомого опозиціонера.

Засудивши російського опозиціонера Олексія Навального, президент Росії Володимир Путін задовольнив своє самолюбство, але одночасно ризикнув своїми заощадженнями на мільярди доларів. Таку думку висловив російський правозахисник Марк Фейгін, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

"Путін ризикує. Він хоче продавити свій порядок денний, змушуючи Захід прийняти його таким, яким він є", – заявив він.

"Так, ти задовольнив своє честолюбство, зумів остаточно посадити Навального – такого ненависного, з його фільмами-розслідуваннями про палаци, – але шкурка вичинки не варта. Бо вже зараз видно публічну солідарну позицію глав провідних держав, які вимагають звільнити Навального", – зазначив Фейгін.

У цьому контексті він сказав, що не зрозумілий сенс таких дій Кремля стосовно відомого опозиціонера. "Який сенс було його садити, якщо через це санкції буде заведено на групу олігархів, які тримають гроші Путіна. Ціна питання – на багато і багато мільярдів доларів", – підкреслив правозахисник.

За його оцінками, Навальному можуть як скоротити термін ув'язнення, так і збільшити. Він нагадав, що поточне обвинувачення буде оскаржено. "Але проблема в тому, що проти Навального порушено ще дві справи – одна про наклеп, друга про шахрайство".

"Безумовно, справи всі вигадані, але оскільки суду і слідства в Росії немає, незалежного нагляду немає, то це політичні рішення. І вони можуть повернути їх у будь-який бік. Але поки ми бачимо, що влада має намір дати Навальному не менше ніж 10 років за іншою справою і взагалі його поки не випускати з в'язниці. Він буде як заручник", – припустив Фейгін.

Правозахисник зауважив, що Навальний навряд чи зможе вести політичну діяльність і безпосередньо контролювати протести, перебуваючи в ув'язненні. "На волі залишилися його соратники, вони, безумовно, будуть продовжувати його боротьбу. Але головна мета зараз – за будь-яку ціну звільнити Навального. Всі інші завдання побічні", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...