Справа про сексуальні домагання у ЗСУ: Слідство затягують, головний підозрюваний пішов на підвищення

Термін досудового розслідування закінчується в кінці червня.

Валерія Сікал

Справу за заявою лейтенанта Валерії Сікал про домагання до неї командира військової частини А-1358 Віктора Іваніва можуть закрити, тому що прокурори навмисне затягують її. Про це повідомила адвокат Сікал Анна Брицька, передають Патріоти України з посиланням на Бабель.

28 травня стало відомо, що прокуратура, протримавши справу 2 місяці, в черговий раз відмовилася підписувати підозру Іваніву, даючи вказівки слідству про необхідність здійснити додаткові процесуальні дії. Термін досудового розслідування закінчується в кінці червня.

“Вказівки прокурора щодо проведення додаткових слідчих розшукових дій, на мою думку, є нічим іншим, як затягуванням розслідування. Враховуючи, що строки досудового розслідування неоднорозово продовжувалися, є серйозний ризик того, що справу просто закриють”, – заявила Брицька.

Валерія Сікал зазначила, що Іванів продовжує службу, більше того, його навіть підвищили. “Відтоді пройшло півтора року. Порушено кримінальне провадження, слідство веде Хмельницька поліція під наглядом військової прокуратури Центрального регіону. Вони провели експертизи, мене неодноразово допитували. Свідки давали показання, але далі це не пішло.Таке відчуття, що слідство, прокуратура затягує справу, жодних зрушень немає. Адвокат каже, що будемо боротися. Іванів також подавав до суду про захист його честі і гідності — цю справу розглядали. А про сексуальні домагання — ні. Іванів спокійно служить, а нещодавно його підвищили”, – розповіла дівчина.

За інформацією видання, в серпні 2019 року Іваніва перевели в Центральне управління забезпечення засобами ураження Збройних сил України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...