Справа "ПриватБанку": НБУ програв апеляцію

Нацбанк України має намір подати касацію на рішення суду за позовом колишнього співвласника "Приватбанку" - кіпрській компанії Triantal Investments Ltd.

Ця компанія домоглася того, що суд визнав незаконною інвестиційну перевірку "Приватбанку", яка уможливила його подальшу націоналізацію. Апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Національного банку України (НБУ) на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 2 березня 2018 року, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу НБУ.

"Національний банк не погоджується з рішенням суду і готується до подачі касаційної скарги", - сказав начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

Кіпрська компанія Triantal Investments Ltd. оскаржила в суді неправомірність дій Нацбанку і Міністерства фінансів. Вона стверджує, що НБУ не мав права в 2016 році проводити позапланову інспекційну перевірку "Приватбанку".

"Оскарження рішення регулятора про проведення інспекційної перевірки в ПриватБанку є частиною процесу, спрямованого на оскарження колишніми співвласниками банку всієї процедури виведення неплатоспроможного банку з ринку", - вважає Григорчук.

Власниками Triantal Investments Ltd раніше через Fransiano Investments Ltd були Геннадій Боголюбов, Ігор Коломойський і Олексій Мартинов. Частки Боголюбова і Коломойського становили по 49,9% в статутному капіталі Fransiano Investments Ltd, Мартинова - 0,2%.

"Національний банк продовжить доводити законність своїх дій і звертає увагу, що подібні судові рішення є загрозою для фінансової стабільності країни", - сказано в повідомленні НБУ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...