Справа Шеремета: Про наміри вбити журналіста українські спецслужби знали ще у 2012 році

За словами ексспецпризначенця, Шеремету загрожувала небезпека, оскільки він активно розслідував вибух у мінському метро в 2011 році, і був "подразником для диктаторського режиму Білорусі".

Колишній спецпризначенець Ігор Макар, який оприлюднив плівки щодо планування вбивства Павла Шеремета КДБ Білорусі, заявив, що про ці наміри українські спецслужби знали ще у 2012 році. Макар передав американським дипломатам весь запис, який у нього був, і всю інформацію з прізвищами. Минулого тижня цей запис оприлюднили на широкий загал. Про те, що Київ знав про загрозу для життя Шеремета, Макар розповів в інтерв’ю російській "Новой газете", передають Патріоти України.

Зауважимо, що на записі тодішній голова КДБ Білорусі Вадим Зайцев і двоє співробітників спецпідрозділу КДБ "Альфа" планували вбивства мінімум 4 громадян Білорусі, які перебували за кордоном, в тому числі – Павла Шеремета.

На питання журналіста, чому українські спецслужби не відреагували на дані про підготовку вбивства Шеремета, Макар відповісти не зміг. Водночас колишній білоруський спецпризначенець запевнив, що ще у 2012 році інформація була передана Україні, Росії та навіть білоруському МЗС.

"У 2012 році Павло ще тільки збирався переїжджати в Україну. Але я знаю, що інформація була передана і в Російську Федерацію, і в Україну, і навіть в білоруське МЗС. До речі, тоді Вадим Зайцев і був знятий з посади голови КДБ", – уточнив Макар.

Макар також розповів, що отримав запис від своїх анонімних джерел у КДБ Білорусі ще у 2012 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...