Справляє враження: ВМСУ представили безпілотник для катерів "Гюрза-М" (фото, відео)

Новій безпілотний комплекс має катапультний запуск й можливість зльоту з борта корабля, при цьому він здатен сідати на водну поверхню.

Безпілотний літальний авіаційний комплекс F-2M був представлений в Одесі під час святкування Дня ВМС. Він розроблений відповідно умов та з урахуванням особливостей застосування у ВМС України, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

«Планується базуватись (комплекс) на малих кораблях типа МБАК (Малі броньовані артилерійські катери проєкту 58155, шифр «Гюрза-М». Оскільки нема можливості великої площадки (для приземлення), вони будуть сідати на воду і потім підбиратися вже з води», – повідомив представник з питань експлуатації безпілотних авіаційних комплексів ВМС України Богдан Іванов.

«Розробляється він тільки в інтересах ВМС Збройних сил України», – додав він.

Наразі проходять державні випробування та вирішуються питання про постановку даного комплексу на озброєння.

Варто додати, що новий БПЛА розроблений бердянським ТОВ «Безпілотні технології» у цьому році. Всі лінії зв’язку безпілотного апарату захищені алгоритмом відповідно до стандарту AES256. Телеметрія та відео передається за стандартом НАТО STANAG 4586.

ТТХ Безпілотного літального авіаційного комплексу «F-2M»

Практична стеля 5000 метрів
Тривалість польоту До 12 годин
Діапазон швидкостей Від 70 до 150 км/год
Максимальна злітна вага 18 кг
Крейсерська швидкість 90/110 км/год
Вага корисного навантаження До 4 кг
Радіус польоту До 80 км
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...