Справи Майдану: Рідні героїв Небесної Сотні вимагають звільнити новоспеченого головного слідчого

Активісти закликають скасувати призначення і оголосити відкритий і прозорий конкурс на цю посаду, на якому перевагу отримають люди, які мають бездоганну репутацію, досвід у розслідуванні справ Майдану і користуються довірою потерпілих і суспільства.​

Олександр Буряк

Адвокати і родичі Небесної сотні звернулися до глави ДБР Ірини Венедиктової з проханням відсторонити Олександра Буряка з посади керівника відділу, що розслідує «справи Майдану». Про це йдеться на сторінці Громадської організації «Родичі Героїв Небесної Сотні», передають Патріоти України.

На думку рідних загиблих на Майдані, призначення Буряка відбулося закрито і непрозоро, а його репутація є сумнівною.
У зверненні також йдеться про те, що саме Олександр Буряк згадується в записах НАБУ з службового кабінету голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, оприлюднених на офіційному сайті НАБУ.
З цього підписанти роблять висновок, що Павло Вовк знаходиться в тісних дружніх відносинах з Буряком, що може «по дзвінку» отримати від ДБР потрібне рішення або слідчу дію.
У заяві вказується, що розшукові дії, в результаті яких отримані ці записи проводилися саме при розслідуванні справи Майдану, а ряд суддів Окружного адмінсуду є фігурантами справ Майдану. Це свідчить про наявність у Буряка конфлікту інтересів.
На думку авторів звернення, все це робить неможливим конструктивну співпрацю постраждалих з керівництвом відділу ДБР. Також подібне призначення буде негативно впливати на довіру суспільства до слідства у справах Майдану.

Активісти покладають відповідальність за це призначення на директора ДБР Ірину Венедиктову і закликають її скасувати це рішення і призначити відкритий і прозорий конкурс на цю посаду, на якому перевагу отримають люди, які мають бездоганну репутацію, досвід у розслідуванні справ Майдану і користуються довірою потерпілих і суспільства.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...