"Справи сімейні", або Нові обличчя української політики: Діти екс-регіоналів, мільйонерів та інші претенденти "порулить" країною

Українці давно вже звикли до сімейних підрядів. Зайшовши у політику і отримавши доступ до фінансових потоків, батьки тягнуть за собою дітей та інших родичів.

Найчастіше родичів намагаються посадити десь на хлібне місце, але дехто вважає, що найкраще осісти в Раді, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

У 2012 році за місця у Раді боролися щонайменше 70 родичів — Порошенки, Калетники, Клюєви, Азарови, Табалови (ті що "Волошкове поле"), Тягнибоки, Звягільський із зятем і Павелко з тестем. Та багато інших.

За сім років цей тренд не змінився, просто змінилися носії франшизи на потрапляння до Ради. І тепер першість тут належить президентській "Слузі народу".

Поки що найвідоміший скандал з імовірним придбанням місця у списку стосується такої собі Ірини Панченко. За різними версіями, місце у списку дівчині купив чи то тато-бізнесмен, чи залицяльник. Щоправда, сама Панченко каже, що місце отримала за те, що відпрацювала у штабі Зеленського по Львівський області.

Друга відома дитина, яка вилетіла зі списку "Слуг" — Роман Карбаджак. Проблема полягала у тому, що його тато на останніх виборах працював на Петра Порошенка.

Але ці двоє — лише вершина айсберга.

При цьому лише в малої частини дитячої групи "Слуги народу" є їхня історія селфмейкерства.

Дмитро Разумков (1 номер) — син покійного Олександра Разумкова, першого помічника Леоніда Кучми, заступника секретаря РНБО і одного з найкращих українських експертів. Втім його батько помер, коли Разумкову було 17.

Дмитро Разумков

Святослав Юраш (27) — один із тих, хто забезпечив представництво команди Володимира Зеленського в телеефірах у президентську кампанію. Юраш — син Андрія Юраша, голови департаменту у справах релігій Мінкульту, людини, яка багато зробила для того, щоб Україна отримала Томос. Але його син після Майдану, де робив медійні проекти, спрямовані на молодіжну підтримку за кордоном, виявився незадоволеним роботою влади і пішов у команду Зеленського.

Іван Юнаков (64) — архітектор і дизайнер, син відомого київського архітектора Сергія Юнакова. В інтерв'ю Юнаков-молодший не раз казав, що батько не змушував його обирати саме таку професію, але значення його у своєму творчому житті не заперечує. Як познайомились Зеленський і Юнаков — невідомо, але тепер він проектуватиме зміни Українського дому під Офіс президента.

Іван Юнаков

Ольга Коваль (58) — керівниця київського обласного осередку партії. Кілька місяців тому на запитання, як Коваль (доцентка Національного університету харчових технологій) потрапила у команду Зе!, вона відповіла:

"Зі своєю пропозицією звернулася до Максима Ткаченка — генерального директора компанії "Квартал-Концерт", з яким була знайома. Так я і приєдналася до волонтерського руху на підтримку Володимира Зеленського".

Втім, зараз обласні ЗМІ все частіше пишуть, що насправді штабом в області керує не Ольга, а її батько — Володимир Коваль. Він депутат Київської облради від "Сильної України", який працював у Київській облдержадміністрації та був звільнений через корупційний скандал.

За тиждень Ольга Коваль не знайшла часу відповісти на запитання, чи це правда, чи наклеп.

Володимир Козак (70) — ексдиректор ТОВ "Буковинський сад" та син одіозного багаторічного голови Сокирянської районної ради Василя Козака. У нього також є донька Юлія, дружина сина Кернеса.

Під час одного з виступів старший Козак заявив: "Мунтян (голова Чернівецької обласної організації ВО "Батьківщина") мене виключив із партії ВО "Батьківщина" за співпрацю зі злочинним режимом Януковича. Я з режимом не працював. Я його використовував на благо Сокирянського району, так як і всі попередні уряди і режими!".

Після цього він почав любити Порошенка, а тепер, вочевидь через сина — Зеленського.

Олег Тарасов (№74) — син мільйонера-латифундиста Сергія Тарасова з Кіровоградщини, власника групи "Агроспецсервіс", який є одним із найзаможніших аграріїв країни.

Олексій Устенко (91) — з 2016 обіймає посаду голови інвестиційного напрямку ТОВ "Агродженерейшн". Він син Олега Устенка — позаштатного радника (з економічних питань) президента Зеленського, виконавчого директора Міжнародного фонду Блейзера.

Артем Кунаєв (100) — обіймає посаду заступника керівника Управління з маркетингу та продажу вертолітної техніки АТ "Мотор Січ". Працював інженером Департаменту маркетингу та продажів АТ "Мотор Січ". Його батько Юрій Кунаєв також працює на підприємствах "Мотор Січі", а також є помічником В'ячеслава Богуслаєва. "Цензор" уже писав, що цей депутат поставив своїх людей у двох округах Запорізької області від команди Зеленського. Також, кажуть, Богуслаєв забезпечить виборчі комісії фінансово, хоча лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков це заперечує.

Ростислав Тістик (111) — син ексдепутата Львівської міськради від партії "Свобода" Ярослава Тістика. Його дядько також представляв "Свободу", але вже в облраді.

Діти політиків і бізнесменів, які не потрапили до списку, пішли у мажоритарку.

14 округ. Тут балотується вже скандально відома власниця кримської фірми, що платить податки Росії Ірина Борзова — дружина нинішнього в.о. керівника ДУС і донька колишнього соратника Олександра Маслякова по АМІК, а тепер керівника Ліги сміху Наума Барулі.

69 округ. На Закарпатті "Слуга народу" виставила Едгара Токара. Хлопець — племінник в. о. голови Мукачівської РДА Іллі Токара, який уже подав у відставку, щоб його не звинуватили у адмінресурсі.

88 округ. За округом у Коломиї іде Андрій Леонідович Шевченко, родич депутата Олександра Шевченка, який на 1,6 мільйонів профінансував його президентську кампанію.

136 округ. У Суворівському районі Одеси балотуватиметься від "Слуги" урбаніст Олександр Горенюк, один із авторів проекту благоустрою зеленої зони схилів під бульваром Михайла Жванецького і син місцевого бізнесмена, друга Артема Пшонки.

132 округ. Кандидатом у нардепи від "Слуги народу" по Первомайську став адвокат Максим Дирдін. Його батько Євген Дирдін є депутатом Первомайської міської ради від партії БПП.

142 округ. По округу в Арцизі (Одеська область) "Слуга народу" виставила гендиректора будівельної компанії 28-річного Руслана Плохого. Це син регіонала Ігоря Плохого, який останні рази програвав цей округ Антону Кіссе. Може, тепер син відповість за батька.

Руслан Плохий

150 округ. У Горішніх Плавнях від "Слуги народу" іде 25-річний Олексій Мовчан - заступник начальника відділу управління проектами та програмами Державного підприємства "ProZorro.Продажі" та учасник проекту "Нові Лідери" на ICTV. А ще він племінник нардепа і кандидата по 146 округу Юрія Шаповалова. А на матір Олексія Ірину записане майно депутата.

173 округ. На Харківщині від "Слуги народу" балотується Олександр Бакумов, проректор Харківського національного університету внутрішніх справ. Його покійний батько був радником міністра Арсена Авакова

195 округ. Від "Слуги народу" тут іде Олег Арсенюк — син місцевого підприємця Олексія Арсенюка, власника розважального комплексу "Бочка", ексчлена Партії регіонів та екскандидата у нардепи від "Опозиційного блоку". Арсенюк-молодший також балотувався до міської ради від "Опозиційного блоку", значився членом партії.

Є діти і поза списком "слуг".

За списком "Голоса" балотується під номером 32 Ярина Ключковська — радниця з комунікацій реформ в уряді. Вона дочка нардепа чотирьох скликань Юрія Ключковського.

До Ради іде син Анатолія Гриценка Олексій, відомий діяльністю в "Автомайдані".

За 60-м округом балотується Руслан Щербань, син того самого покійного Щербаня, у вбивстві якого влада Януковича звинувачувала Юлію Тимошенко.

До Ради знову йдуть всі три Балоги, брати Шевченки, брати Медведчуки і родич їхній Володимир Чубірко. Також балотується брат покійного Євгена Кушнарьова та дядько одіозного регіонала Олексія Журавка, директор, КП "ОЛЕШКИ" Георгій Журавко, ексдружина Євгенія Мураєва.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...