Справжні "чарівники": Як процвітають старі схеми на українській митниці (відео)

Щорічно через масові корупційні схеми на митниці держава недоотримує мільярди гривень.

Були б ці гроші в бюджеті – сотні людей, можливо, не вмерли б від важких захворювань, так і не дочекавшись дорогих ліків, передбачених державними програмами. Українські лікарі, ймовірно, були б забезпечені засобами захисту, а лікарні отримали б достатню кількість тестів для визначення COVID-19 і ШВЛами. Ці гроші могли бути спрямовані на забезпечення та вдосконалення армії, на виплати допомог і пенсій, на будівництво доріг і шкіл, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Замість цього вони осідають в кишенях нечистих на руку чиновників, витрачаються на покупку нерухомості, елітні автомобілі та інші атрибути красивого життя.

Старі-нові схеми на українській митниці

Уявіть собі ситуацію. В Україну ввозиться партія китайських робочих рукавиць двох видів: дешеві гумові та дорожчі трикотажні. При цьому ціна перших – в 6 разів менша, ніж ціна других, та й мито платити імпортеру за них потрібно різне (5% за дешевший товар і 8% - за той, що подорожче).

Всього в контейнері везуть 891 тисячу пар цих самих рукавичок. При цьому більшу частину вантажу складають рукавички дорожчі, їх в контейнері – 829 тисяч пар, тоді як дешевих – всього 62 тисячі. Загальна вартість вмісту контейнера – 136 тисяч доларів. А митних платежів імпортер повинен заплатити понад 40 тисяч доларів. Ці гроші підуть до державного бюджету.

Точніше, пішли б – якби на українській митниці не працювали справжні "чарівники".

На етапі оформлення з цим конкретним вантажем відбуваються кілька трансформацій. Зменшується кількість одиниць товару – на 364 тисячі пар. Змінюється також співвідношення дорогих і дешевих рукавичок: якщо раніше воно становило 828 тис. до 62 тис., то при оформленні змінилося на 464 тис. до 182 тис. Загальна вага вмісту контейнера також зменшується на 425 кг. А різниця в ціні між двома видами рукавичок знижується до 1 до 3-х.

Ці нехитрі маніпуляції дозволили на одному лише контейнері знизити митний платіж на 17 тисяч доларів – практично вполовину.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...