США попередили Європу про загрози путінського газопроводу

Сполучені Штати вважають, що реалізація проекту "Північний потік-2" щодо поставок російського газу до Німеччини зробить німецьку економіку заручником Кремля.

"Ми не можемо гарантувати захисту Заходу, якщо наші союзники стають все більш залежними від Росії. Якщо Німеччина продовжить реалізацію трубопроводу "Північний потік-2", як сказав президент Дональд Трамп, це в буквальному сенсі зробить німецьку економіку заручником Росії", – заявив американський віце-президент Майк Пенс, виступаючи в Атлантичній раді, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Він нагадав, що в рамках НАТО потрібно, щоб внесок у загальну безпеку вносили всі союзники. Віце-президент США знову піддав критиці політику Німеччини, яка до сих пір ще не витрачає 2% від ВВП на оборону, як домовилися країни альянсу.

"Це просто неприйнятно для найбільшої європейської економіки продовжувати ігнорувати загрозу російської агресії і нехтувати власною безпекою і нашою спільною безпекою на такому рівні. Це неправильно для Німеччини дозволяти собі ставати енергетично залежною від Росії", – підкреслив Пенс.

Водночас глава відділу політичного планування Держдепартаменту США Кайрон Скіннер повідомила, що адміністрація Трампа не залишить спроб переконати Німеччину змінити свою позицію по російському газопроводу. "Ми пропонуємо країнам ставити свої національні інтереси на перше місце, однак це не означає, що ми не можемо намагатися переконувати наших союзників думати інакше про свої інтереси або ж вибудовувати свої інтереси відповідно до спільних викликів", – резюмувала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...