"США затримують зброю і боєприпаси, за які Україна заплатила 30 млн доларів", - Buzzfeed

В епіцентрі саги про імпічмент, яка в середу закінчилася виправданням Дональда Трампа, було заморожування військової допомоги США для України на 391 мільйон доларів за наказом президента.

Але цей пакет підтримки, який у вересні розблокували, був не єдиною передачею американської зброї для охопленої війною країни, яку не доставили вчасно, пише Buzzfeed, передають Патріоти України.

Кілька прямих комерційних продажів зброї та боєприпасів для України одночасно зіткнулися з серйозними затримками. І, як з'ясувало видання, вони залишаються замороженими вже кілька місяців і з загадкових причин. Тепер, після тривалого очікування і сплати десятків мільйонів доларів, Київ хоче повернути свої гроші.
Видання пише, що адміністрація Трампа до сих пір стримує щонайменше шість комерційних замовлень на поставку зброї і боєприпасів від американських компаній для України.
Загальна вартість цих замовлень становить 30 мільйонів доларів, про що виданню розповіли українські чиновники і колишні американські чиновники, які безпосередньо знають про ситуацію. Всі чотири співрозмовника Buzzfeed сказали, що п'ять поставок від компаній в США затримуються вже рік, а ще одна - більше року.
Чиновники розповіли, що не змогли домогтися від адміністрації Трампа відповідей, чому угоди, які зазвичай затверджуються за два місяці і повинні отримати ліцензію від Держдепартаменту, до сих пір не були схвалені.
"Для українців, напевно, буде мудрим пошукати інші джерела покупки зброї і припасів", - сказав чиновник США, який питав Білий дім і Держдепартамент про проблему. На свої запити він отримав лише нечітку відповідь про те, що продажі досі "оцінюються", хоча українська сторона вже заплатила за зброю.
Посольство США в Києві, Держдепартамент і Білий дім відмовилися коментувати ситуацію, так само як і "Укроборонпром".
Два українських чиновника сказали Buzzfeed, що затримка, ймовірно, пов'язана зі спробою Китаю купити українську стратегічну авіаційну компанію.
США домагалися зриву цієї угоди. Тому можливо, що Київ опинився в епіцентрі протистояння між Пекіном і Вашингтоном.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...