Стало відомо, чим італійці рятуються від коронавірусу

Італійці категорично не рекомендують при лікуванні COVID-19 аерозолі та кортикостероїди, не бажані й жарознижувальні препарати, крім парацетамолу.

Хворих на COVID-19 в Італії лікують комплексом препаратів, зокрема протималярійних, противірусних і протиспідозних. Крім того, в окремих випадках медики радять для профілактики кварцеву лампу, алкоголь (не надміру) та дезінфекцію хлорованими речовинами, але у великій кількості. Про це йдеться в одному з протоколів лікування коронавірусу в Італії, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

За словами лікарів, COVID-19 проявляється типовими симптомами грипу, однак без риніту – лише з набряком слизових. На 2-4 день хворий відчуває біль у трахеї та грудині; посилення сухого кашлю. З часом ускладняється дихання. Серед імовірних симптомів – легка тахікардія, швидка стомлюваність, висока температура.

Головним симптомом інфікування в аналізі крові, стверджують італійці, є лімфопенія, а клінічних ознак пневмонії може й не бути.

Коронавірусну інфекцію в Італії лікують Планквенилом – протималярійний препарат, який блокує рецептори АПФ2: 200 мг / 2 рази в день; призначають від 5 до 20 днів у залежності від тяжкості симптомів. Препарат застосовують при болі в грудях і сильному кашлі, а також пневмонії.

Для профілактики й лікування пневмонії – Азитроміцин. Антибіотик приймають по 500 мг 1 раз/доба на голодний шлунок три дні поспіль.

У важких випадках пневмонії медики застосовують Тоцилізумаб. У протоколі також є Калетра– противірусний засіб, вітамін С (2 г/доба – для лікування; 500-1000 мг/ доба – для профілактики).

Італійці категорично не рекомендують при лікуванні COVID-19 аерозолі та кортикостероїди, не бажані й жарознижувальні препарати, крім парацетамолу. Це пов’язано з відсутністю температури у більшості випадків, адже вона з’являється вже на етапі пневмонії.

Водночас медики радять тримати удома балон кисню, аскорбінову кислоту, кварцову лампу; проводити дезінфекцію хлорованими речовинами, вживати у ненадмірній кількості алкоголь і білки фурину.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...