Стало відомо, який з українських фільмів позмагається за "Оскар"

На місце в лонг-листі цього року претендували три картини.

24 вересня Український Оскарівський комітет обрав фільм-претендент на премію "Оскар". За місце в шорт-листі від України позмагається стрічка Валентина Васяновича "Атлантида". Про це повідомляється на сторінці комітету у Facebook, передають Патріоти України.

Варто відразу обмовитися, вибір Оскарівського комітету ще не гарантує місце для фільму в числі претендентів на "Оскар". Картина потрапляє до так званого лонг-листа (попереднього списку можливих номінантів на премію), який буде розглянутий Американською кіноакадемією. Тільки після цього представники Академії сформують шорт-лист (остаточний список претендентів на "Оскар") з обмеженою кількістю місць у кожній номінації.

Що варто знати про картину Валентина Васяновича?

Драма-антиутопія "Атлантида" розповідає про відновлення Донбасу після військових дій та перемоги України над Росією. За сюжетом це на 2025 рік, територія Донбасу є непридатною для проживання, а навколишнє середовище практично повністю знищене. Герої стрічки стикаються з цими моторошними умовами і намагаються заново вдихнути життя в регіон.

У вересні минулого року картина Валентина Васяновича отримала приз 76-го Венеціанського кінофестивалю - в рамках програми "Горизонти" її визнали "найкращим ігровим фільмом, що представляє нові тенденції в розвитку кінематографа".

Особливістю "Атлантиди" став акторський склад - всі ролі в картині зіграли непрофесійні актори - колишній розвідник і волонтер Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека та доброволець Василь Антоняк.Загалом цьому році на місце в лонг-листі премії "Оскар" від України претендували три фільми - "Земля блакитна, ніби апельсин" Ірини Цілик, "Мої думки тихі" Антоніо Лукіча та "Атлантида" Валентина Васяновича.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...