Стало відомо, хто може замінити Волкера на посаді представника США з питань України

​Курт Волкер, який обіймав посаду спецпредставник Держдепартаменту США з питань України з липня 2017 року, подав у відставку.

Новим представником Держдепу по Україні може стати 72-річний Майкл Костів. Спочатку в Вашингтоні було прийняте рішення про призначення Костіва на посаду посла США в Україні, передають Патріоти України з посиланням на Дзеркало тижня.

Однак, після відставки Волкера кандидатуру Костіва уже розглядають в якості нового спецпредставника.

Досі тривають консультації з цього приводу. Джерела видання зазначають, що якщо для призначення на посаду спецпредставника необхідний тільки підпис американського держсекретаря, то процедура призначення посла потребує затвердження Сенатом. "І тут для Костіва можуть виникнути певні складності", – каже співрозмовник.

Що відомо про Майкла Костіва?

Йому 72 роки. Він володіє українською, російською, іспанською, італійською та польською мовами. Упродовж 10 років працював у ЦРУ, з якого він на початку 80-х пішов після скандалу.

У статті про Костіва в англійській версії Вікіпедії йдеться про дивну історію: нібито наприкінці 1981 року його спіймали у супермаркеті на крадіжці пакета з беконом вартістю в 2,13 доларів. Він повідомив про цей інцидент своєму начальству й був відправлений в адміністративну відпустку. У 1982-му, після того, як Костів подав у відставку, обвинувачення були зняті.

Після відставки із ЦРУ Костів близько 20 років пропрацював в одній з найбільших у світі нафтогазових корпорацій – Chevron, у якій в 2001-2003 роках обіймав посаду віце-президента з міжнародних урядових справ.

У 2004-2006 роках Майкл Костів був радником директора ЦРУ. З 2006-го по 2011-й роки він був директором республіканського штабу комітету Сенату зі збройних сил, який очолював сенатор-республіканець Джон Маккейн.

Джерела стверджують, що саме Костів привернув увагу Маккейна до українського питання.

З 2011-го й по теперішній час Костів обіймає посаду віце-президента Американської асоціації геологів-нафтовиків (AAPG). А із січня 2017-го також є радником директора Національної розвідки Дена Коутса.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...