Стало відомо, скільки парафій перейшло протягом 2019 року з Московського патріархату до ПЦУ

Православна церква України об’єднала розрізнених до того представників українського православ’я. Київський патріархат, Автокефальна церква та частина Московського патріархату стали одним цілим.

«600 громад перейшли до помісної церкви України за рік» – у статті під таким заголовком «Газета по-українськи» пише, що Помісна церква України (ПЦУ) за рік довела свою зрілість, утвердила єдність, передають Патріоти України.

Експерт видання релігієзнавець Олександр Саган зазначає, що Православна церква України об’єднала розрізнених до того представників українського православ’я. Київський патріархат, Автокефальна церква та частина Московського патріархату стали одним цілим.

ПЦУ визнали Александрійська патріархія та Елладська церква. Вони є вагомими представниками вселенського православ’я. Це відбулося на тлі шаленого опору Москви. Російська держава задіяла всі свої структури для протидії ПЦУ.

Міністр оборони Греції зізнався, що чинив тиск на предстоятеля та єпископів Елладської церкви. Вимагав, щоб вони не визнавали Православну церкву України. Мовляв, Росія може посприяти захопленню грецьких островів якоюсь третьою державою. Це вказує, на який рівень заходить російський шантаж і бажання протидіяти автокефальній церкві України. Проте є канони й логіка розвитку вселенського православ’я, наголошує релігієзнавець. Якщо не визнавати томос України, то тоді варто заперечити ще 10 подібних автокефалій. Тому зусилля Росії приречені. ПЦУ визнаватимуть інші церкви світового православ’я, переконує експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...