Стало відомо, скільки заробили українські міністри за перший місяць роботи (інфографіка)

Кабінет міністрів України на чолі прем'єром Олексієм Гончаруком почав свою роботу 29 серпня.

ЗМІ опублікували інфографіку зарплат нових міністрів за перший місяць роботи, передають Патріоти України з посиланням на Слово і Діло.

Найбільш високооплачуваним у вересні став прем'єр-міністр Олексій Гончарук - він отримав майже 62 тисячі гривень. За інформацією видання, колишній глава уряду Володимир Гройсман в середньому заробляв майже вдвічі менше - 37-39 тисяч гривень.

Крім того, до першої п'ятірки високооплачуваних увійшли міністр інфраструктури Владислав Криклій - 55,4 тисячі гривень, міністр цифровий трансформації Михайло Федоров - 52,6 тисячі гривень, віце-прем'єр Дмитро Кулеба - 48,5 тисяч гривень, міністр Кабміну Дмитро Дубілет - 48 тисяч гривень.
Менше всіх, за підсумками першого місяця роботи, отримав міністр економіки Тимофій Милованов - всього 15,1 тисяч гривень. Взагалі не нарахували зарплату за вересень міністру культури Володимиру Бородянському.Серед заступників найвища зарплата виявилася у Юлії Підкоморної з Міністерства енергетики (вона вже звільнилася) - 113,3 тисячі гривень, звільненого з мінрозвитку громад Тараса Токарского - 98,4 тисячі гривень і заступник міністра оборони Івана Руснака - 95,4 тисячі гривень.
Самі мізерні зарплати були у новопризначеній заступник міністра інфраструктури Олександри Клітін (4,7 тис. Грн) і у колишнього заступника міністра юстиції Іванни Смачило (3,7 тис. Грн).
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...