Стали відомі головні причини повернення 18-річного призовного віку в Україні

Рішення про повернення призову з 18, а не з 20 років пов'язано нібито з тим, що в 20 років українці вже більше думаю про сім'ю і кар'єру, а не армію.

Однією з головних причин відновлення призову на військову службу з 18 років є недобір призовників і контрактників, якого зазнає українська армія. Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Рішення про повернення призову з 18, а не з 20 років пов'язано нібито з тим, що в 20 років українці вже більше думаю про сім'ю і кар'єру, а не армію. Однак багато експертів в цьому сумніваються. Існує підозра, що зниження вікового цензу пов'язано зі зривами мобілізаційних кампаній останніх років, що свідчить про дефіцит бажаючих йти в армію.

"Ситуація ускладнилася після того, як контрактникам дозволили звільнятися до закінчення особливого періоду. В Міноборони прямо заявляють про некомплект по багатьох посадах, який тепер потрібно закривати. Безліч призовників ухиляються від проходження служби, в деяких областях в 2017-2018 роках, ми навіть бачили продовження термінів проведення призову. Думаю, ці чинники стали причиною повернення до призову з 18 років", - пояснив Мусієнко.

У 2019 з ЗСУ звільнилися близько 30 тис. особового складу досвідчених кадрових військовослужбовців, що становить 10% загальної чисельності армії. Нові контракти уклали більше 20 тис. військовослужбовців. Серед основних причин відтоку кадрів називають низький рівень грошового забезпечення, матеріальні та житлові проблеми.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...