Стали відомі масштаби вимагання грошей за полонених у "Л/ДНР" (відео)

За заявою звільненого з полону "ЛНР" Дениса Секацького, що він був змушений заплатити терористам $32 000 за включення до списку на обмін, має бути відкрито кримінальне провадження.

Про це заявив в ефірі ObozTV радник глави МВС Юрій Тандіт (в минулому – радник глави СБУ і парламентер Центру сприяння і звільнення полонених і заручників), передають Патріоти України.

За його словами, спроби терористів витребувати викуп за полонених українців – непоодинокі та обчислюються "тисячами і тисячами доларів". "Був відомий факт з Дмитром Кулішем (бійцем батальйону "Донбас", який провів у полоні 9 місяців і був звільнений в 2015 році. – ред.), коли один з учасників переговорів "попросив" у сім'ї велику суму грошей. Ми в цей процес одразу зайшли і, скажімо так, запобігли спробі скоєння злочину. А Дмитро Куліш був звільнений", – нагадав Тандіт.

За його словами, у справі Куліша фігурувала сума близько 50 тисяч доларів. Однак були й інші подібні випадки. "Скажу зі свого досвіду, наша група багаторазово заходила за лінію зіткнення, звільняла в екстремальних умовах... Були такі факти, цифри гуляли різні. За наших хлопців намагалися брати тисячі й тисячі доларів", – поділився парламентер.

Радник глави МВС додав, що справу Секацького необхідно взяти під контроль. "Кожен такий факт має бути на контролі. Ведеться робота. З кожним, хто звільняється від терористів, українські спецслужби – і СБУ, і представники Міноборони – проводять певну роботу, їх опитують. І за кожним таким фактом в рамках закону відкривається кримінальне провадження", – зазначив він.

Тандіт запевнив, що після повернення ОРДЛО всі ці кримінальні провадження розглядатимуться судами. "Є терористи, є незаконні лідери цих терористичних організацій. Зрозуміло, що поки не контролюється територія, вони там роблять що хочуть, знущаються над людьми, постійно здійснюють злочини. ...Коли тимчасово окуповані райони Донецької і Луганської області будуть повернуті, там діятимуть українські закони, я думаю, що ці злочинці, які вимагали та забирали гроші, мають понести покарання", – констатував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...