"Становлять загрозу мирним зусиллям": "Перед виборами "органи" "Л/ДНР" мають бути ліквідовані", - місія США при ОБСЄ

У місії нагадали, що США підтримують суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Перш ніж провести законні вибори за українськими законами на окупованому Донбасі, незаконно створені там органи мають розпустити. Про це 12 листопада на засіданні постійної ради ОБСЄ заявив політичний радник місії США при ОБСЄ Грегорі Макріс. Заяву оприлюднено на сайті місії, передають Патріоти України.

"11 листопада виповнився рік із дня фейкових виборів, проведених так званими народними республіками на сході України. Російська пропаганда, спрямована на переконання людей у легітимності цих органів після "референдумів" на Донбасі й у Криму, виявилася безуспішною. Незаконна влада, створена цими фейковими виборами, загрожує мирним зусиллям на сході України. Перш ніж провести законні вибори на Донбасі, ці незаконні, корумповані органи має бути ліквідовано", – заявив Макріс.

Він нагадав, що США підтримують суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з територіальними водами. "Ми не визнаємо й ніколи не визнаємо анексії Криму Росією. Ми приєднуємося до наших європейських та інших партнерів у підтвердженні того, що наші санкції проти Росії залишатимуться чинними доти, доки вона повністю не виконає своїх мінських зобов'язань. Окремі санкції, пов'язані з Кримом, діятимуть, поки Росія не поверне Україні повного контролю над півостровом", – додав Макріс.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...