Стародавні тексти, що підтверджують існування Ісуса Христа, знайшли в африканській пустелі

Археологи знайшли в Єгипті не менше 100 написів віком до 4000 років, в одному з них згадується Понтій Пілат, який очолив суд над Ісусом Христом.

Археологи провели масштабне дослідження давньої аметистової шахти в Ваді-ель-Худі. Велика частина виявлених написів і артефактів зараз проходить аналіз в лабораторіях. Але вже відомо, що найдавніший напис датується періодом Середнього царства (4000 років тому), велика кількість черепків з текстами належать періоду римського панування (близько I століття до н. е.), передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Аметист набув широкої популярності в Єгипті в період Середнього царства, коли фараони Єгипту дізналися, що Ваді-ель-Худі є хорошим джерелом матеріалу. "Як тільки фараони знайшли його, вони б зійшли з розуму, щоб отримати його", - сказала Кейт Лиска, директор експедиції Ваді-ель-Худі. За часів Середнього царства "фараони добували аметист, робили з нього вишукані прикраси і роздавали його еліті і своїм принцесам".
Аметистова шахта поки таїть в собі безліч загадок. Так, неясно, були її співробітники рабами або вільними людьми. На користь останнього свідчить відсутність поховань, тобто тіла працівників повертали в долину Нілу для похоронних обрядів. Також стало відомо, що на шахті були солдати. Поки неясно, ким вони були: охоронцями або наглядачами. Але самим таємничим моментом залишається доставка води на шахту: вважається, що її брали з Нілу, який розташований в 30 кілометрах від Ваді-ель-Худі.
Під час розкопок команда виявила загадкову 3400-річну стелу з написом імені Usersatet високопоставленого чиновника, який був намісником Куша, території на південь від Єгипту. Це відноситься до часу, коли в Ваді-ель-Худі не проводився видобуток корисних копалин, і місце було закинуто. У зв'язку з цим у археологів виникає питання, чому хтось спробував перетягнути стелу майже 19 кілометрів на східну пустелю і залишити її в Ваді-ель-Худі.
Але є і більш свіжі тексти. Наприклад, в одному з них згадується Понтій Пілат - римський правитель Іудеї, який, згідно з Біблією, очолював суд над Ісусом Христом. Вік цього тексту становить близько 2000 років.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...