"Старого просто використовували": Представник України в ТКГ розповів, що саме мав на увазі Фокін

Раніше експрем'єр запропонував дати особливий статус всьому Донбасу і провести амністію.

Заступник голови делегації України на мінських переговорах Вітольд Фокін виступає за ту амністію на Донбасі, яка не буде поширюватися на бойовиків з "руками по лікоть у крові". Про це розповів інший учасник української делегації в ТКГ, журналіст Сергій Гармаш в ефірі каналу Україна 24, передають Патріоти України.

Журналіст допускає, що сенс слів Фокіна про особливий статус для всього Донбасу та амністію був спотворений. "Ми так багато говоримо про Фокіна. Я сьогодні (2 вересня, - ред.) з ним розмовляв, причому він сам запропонував ... Він дуже емоційно сприймає пресинг, який почався на нього. Він просто показав мені текст інтерв'ю, яке він погодив. Там є великі відмінності від того, що ми всі бачили. Тобто там він говорить про амністію, але далі йде поправка, якої, по-моєму, в тексті інтерв'ю не було - "крім тих, у кого руки по лікоть в крові". Це дуже важливе уточнення", - зазначив Гармаш.

Що стосується особливого статусу Донбасу, то в цьому контексті, каже Гармаш, також є уточнення. "Він каже про особливий статус, але тут вже може бути вина не журналістів, а його розуміння особливого статусу. Коли ми почали говорити - а хто ж сюди принесе інвестиції, якщо буде область поділена? Тобто для нього особливий статус - це режим пільгового оподаткування, про що він говорив до цього, і Кравчук говорив. Думаю, є певне нерозуміння, можливо, вибачте, що старого просто використовували. Давайте зменшимо напруження, потрібно розібратися", - сказав журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...