Статки зростають: Журнал "Фокус" оприлюднив рейтинг "100 найбагатших людей України"

Серед найбагатних українців знайшлося місце і діючому президенту та його найближчим соратникам, народним депутатам України, відомим політикам...

Журнал Фокус опублікував свій 12-й рейтинг ста найбагатших людей України, передають Патріоти України.

Головна тенденція - статки найбагатших співвітчизників зросли майже до рівня дореволюційних часів. Сумарний статок всієї сотні за підсумками 2018 року становить 40,9 мільярдів доларів.Як рахували:

  • Рейтинг 100 найбагатших людей України включає не тільки українських громадян, але і експатів, які заробили основний капітал в нашій країні.
  • При розрахунку статків враховували основні бізнес-активи, що належать підприємцям: виробничі і торговельні компанії, банки, об'єкти комерційної нерухомості. Також враховувався кеш, отриманий від продажу бізнесу за останні вісім років.
  • Оцінка нерухомості проводилася на основі даних про площі та вартості квадратного метра.
  • Підбором активів і їх оцінкою займалася редакція Фокуса за сприяння інвестиційних компаній. Капіталізація публічних активів оцінювалася виходячи з ціни їх акцій за останній рік на фондових майданчиках. Непублічні компанії ми оцінювали за допомогою галузевих мультиплікаторів, наданих Concorde Capital. При неможливості застосування мультиплікаторів ми оцінювали капіталізацію порівняльним методом на основі референтних угод.
  • Істотним недоліком оцінки компаній за допомогою мультиплікаторів є висока похибка цих методів. Наведена нами оцінка станів носить суб'єктивний і виключно орієнтовний характер.
  • Оцінка бізнесу проводилася по курсу 27 UAH / USD.
  • Вартість активів, оформлених на родичів, включалася в оцінку бізнесу учасників рейтингу, якщо відомо, що їх родичі не беруть активної участі в управлінні компаніями.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...