Статуетку, якій більше 13 тис. років, знайшли в купі сміття

Це відкриття ідентифікує оригінальну художню традицію і відсуває на більш ніж 8500 років уявлення про птахів в китайському мистецтві.

У купі сміття, яка утворилася під час риття свердловин, знайшли фігурку птаха - найдавніший зразок східноазіатського мистецтва. Про це повідомляє ScienceDaily, передають Патріоти України.

Жаньян Лі з Шаньдунського університету розповів про виявлення статуетки птиці, знайденої в Лінцзіні, в провінції Хенань, Китай. Вона проливає додаткове світло на найраніше тривимірне мистецтво людства.

Під час первинних розкопок Лі в Лінцзіні в 2005 році він виявив одинадцять окремих шарів у віці від 120 тисяч років до бронзового століття - і встановив, що більша частина п'ятого шару була видалена під час риття свердловин в 1958 році. Однак купа землі, що залишилася від риття свердловин, збереглася поблизу.

Після просіювання осаду в купі сміття автори виявили кілька артефактів, в тому числі глиняні фігурки, спалені останки тварин і фігурку птаха, вирізану з кістки, яка має форму співочої птиці на постаменті.

При цьому найдавнішою знайденою до цього фігуркою птаха була нефритова статуетка, створена приблизно 5 тисяч років тому.

"Це відкриття ідентифікує оригінальну художню традицію і відсуває на більш ніж 8500 років уявлення про птахів в китайському мистецтві", - зазначили автори дослідження.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...