Стіна по-прибалтійськи: Естонія збудує "розумний кордон" з Росією

Східний кордон в країні вважають «великою проблемою».

Новий уряд Естонії планує інтенсифікувати будівництво «стіни» на кордоні з Росією. Про це з посиланням на лідера Партії реформ Каю Каллас повідомляють місцеві ЗМІ, передають Патріоти України.

«Велике питання – це східний кордон, і ми продовжимо будівництво, – сказала вона на прес-конференції за підсумками чергового раунду переговорів про створення коаліції. – За нагоди ми хочемо залучити (до проєкту) естонську оборонну промисловість».

Заступниця голови Центристської партії Майліс Репс додала, що будівництво нової інфраструктури східного кордону вимагає великих ресурсів. «При цьому ми хочемо продовжити його реалізацію із застосуванням технічних та інших засобів», – додала вона.

Як зазначила Каллас, в числі пріоритетів нового кабінету буде співпраця з США, а також поглиблення співпраці між країнами Балтії, особливо в сфері оборони. Вона запропонувала проводити щорічний саміт балтійських держав на вищому рівні з питань оборонної політики.

Кабінет міністрів Естонії затвердив проєкт облаштування сухопутного кордону з Росією в 2016 році. Як заявляв чинний на той час глава МВС Естонії Ханно Певкур, в інфраструктурному відношенні Таллінн розраховує зробити свій кордон з Росією «найсучаснішим у ЄС», зі стовідсотковим технічним контролем. Прикордонників мали намір забезпечити камерами стеження і безпілотниками.

У серпні 2019 року уряд Естонії інформував, що вартість усього проекту облаштування східного кордону складе 130,5 млн євро. Роботи по будівництву інфраструктури на кордоні почалися в естонському повіті Вирумаа в липні минулого року. Проект може бути завершений до 2026-2027 років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...