Сто років тому: У мережі показали архівні фото пандемії іспанського грипу

Під час пандемії іспанського грипу в світі заразилися близько 27% населення - близько 500 мільйонів чоловік.

У мережі з'явилися архівні знімки пандемії іспанського грипу 1918 року. Про це написали в Telegram-каналі, передають Патріоти України.

«У всьому світі вирувала пандемія грипу, зараз відома як "іспанка". Ось тільки грип цей прийшов не з Іспанії, а деякі історики заявляють, що перші хворі були в Канзасі серед поранених військових, які поверталися з Франції», - йдеться в повідомленні.

Під час пандемії іспанського грипу в світі заразилися близько 27% населення - близько 500 мільйонів чоловік. Люди вмирали за два-три дні. За різними оцінками кількість загиблих становить від 17 мільйонів до 50 мільйонів.
Першою країною, яка почала говорити про вірус як про пандемію було Іспанія, так як в ній не діяла цензура. При цьому інші держави забороняли публікувати новини про захворювання, щоб уникнути паніки серед населення.
Архівні знімки в кольорі показала фоторедактор Санна Даллавей (Sanna Dullaway).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...