Столичні лікарі продавали смертельно хворим пацієнтам безкоштовні ліки

У п'ятницю, 16 серпня, правоохоронці провели санкціоновані обшуки у службових осіб Національного інституту раку МОЗ України: їх підозрюють у вимаганні та отриманні вигоди з хворих на онкологічні захворювання.

"Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання лікарями неправомірної вигоди з громадян, які лікуються від онкологічних захворювань, а також від суб'єктів господарювання за перемогу у процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків та медикаментів для потреб інституту раку. Суми хабарів за призначення та видачу безкоштовних медичних препаратів онкохворим громадянам, закуплених для інституту за державні кошти, коливалися від 3 тисяч до 70 тисяч гривень. Суми "відкатів" за перемогу в тендері становили 15-20% від загальної вартості укладених угод", - повідомили в Департаменті захисту економіки Нацполіції, передають Патріоти України.

Під час обшуків у службових кабінетах в Національному інституті раку та вдома в фігурантів справи вилучили документацію, що підтверджує причетність лікарів до протиправної діяльності. В кабінеті одного з фігурантів корупційної схеми знайшли 20 тис. грн готівкою.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру в учиненні злочину, передбаченого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...