Страшний сон українських чиновників: Естонський прем'єр подав у відставку через корупційний скандал з членами його уряду

Українські високопосадовці на подібні скандали просто не реагують...

Юрі РатасПрем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас оголосив про свою відставку через корупційний скандал, в якому замішані члени його уряду. Відповідну заяву він представив президенту країни Керсті Кальюлайд, передають Патріоти України з посиланням на ERR.

Ратас озвучив своє рішення в ніч на 13 січня. Приводом для такого кроку став корупційний скандал, пов’язаний з компанією Porto Franco і її проектом нерухомості в центрі Таллінна.

Поліція безпеки пред’явила підозри в скоєнні злочину Центристській партії, генеральному секретарю центристів Михайлу Корбу, раднику міністра фінансів Керсті Крахт, підприємцю Хіллару Тедеру, а також ще двом особам, імена яких поки не розголошуються.

Їх підозрюють в корупції та вплив на мерію Талліна в прийнятті рішень про видачу державного кредиту та дозволів на будівництво. «У політиці для вирішення важких ситуацій доводиться робити дуже непростий вибір. У сформованій сьогодні ситуації, виходячи зі своїх цінностей, я прийняв рішення піти у відставку з поста прем'єр-міністра Естонської Республіки», — зазначив Ратас.

Він додав, що у поліції і прокуратури немає ніяких підозр щодо нього. «Як голова політичної партії я також повинен взяти на себе відповідальність і за те, що це питання отримало однозначне, чітке і справедливе рішення», — резюмував прем'єр.

Його уряд також має піти у відставку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...