Страждав від булінгу і не вживає алкоголь: Цікаві факти з життя 46-го президента США

77-річний Джо Байден, який переміг на президентських виборах в США, стане найстаршим президентом за всю історію країни.

Журналісти розповіли цікаві факти з життя Байдена, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Дитинство новообраного президента

Народився 20 листопада 1942 року в Скрантон, Пенсільванія. Вчився в школі Святої Єлени в Вілмінгтоні, а потім в академії Арчмер в Клеймонте, штаті Делавер. Пізніше він навчався в університеті Делавера, який закінчив в 1965 році, отримавши в результаті ступінь бакалавра в історії і політології. У 1968 році Байден закінчив юридичну школу Сіракузького університету в штаті Нью-Йорк зі ступенем доктора права.

З дитинства Байден страждав від заїкання, а у шкільні роки він зіткнувся з булінгом з боку однокласників і навіть викладачів: за спогадами політика, черниця з католицької школи, в якій він навчався, одного разу перекривляла його, коли він зачитував уривок з книги: "Містер Ба-Ба-Ба-Байден, що це за слово?".

Через особливості своєї мови в школі Байден відчував сором. З двома товаришами зі школи, які його дражнили, він дружить досі.

Свою особисту війну заїканню Байден оголосив в підлітковому віці: він вставав напроти дзеркала з ліхтариком, піднесеним до обличчя, і цитував рядки з Єйтса та Емерсона. Завдяки цій вправі він зміг суттєво поліпшити вимову і до 20 років практично поборов заїкання.

Звички і уподобання Байдена

Новообраний президент США зовсім не п'є спиртне, через проблеми, що існують у його сім'ї. Батько політика не зловживав алкоголем, але родичі Байдена по лінії матері були більш схильні до випивки. Проблеми зі спиртним були також у Френка Байдена.

Проте, Байден обожнює морозиво. Якось, відвідуючи одну з компаній із виробництва морозива, він сказав: "Мене звуть Джо Байден, і я люблю морозиво. Ви всі думаєте, що я жартую, — але це не так. Я з'їдаю за раз більше морозива, ніж три людини, з якими б ви хотіли перебувати [в цей момент]".

Своїм улюбленим фільмом Байден називає британську спортивну драму 1981 року Вогняні колісниці.

"Правда в тому, що існує місце, де хтось ставить принципи вище за власну славу та популярність. Коли хтось це робить, — для мене це показник справжнього героїзму", - описував Байден свої враження від фільму.

В галузі літератури новообраний президент Америки віддає перевагу Джеймсу Джойсу, одному з головних письменників Ірландії.

Шлях до президентства

Президентські амбіції Байдена стали відомі задовго до виборчої кампанії 2020 року. Вперше він взяв участь в партійних праймеріз в 1988-му, бажаючи стати кандидатом в президенти США від Демократичної партії, проте йому не вдалось - у той рік демократи висунули Майкла Дукакіса. А Байден набрав всього 0.05% голосів однопартійців. А через 32 роки Джо Байден дійсно буде обраний президентом Сполучених Штатів Америки.

На момент своєї інавгурації, яка відбудеться 20 січня 2021 року, тоді вже 78-річний Джо Байден стане найстаршим главою Білого дому. Попередній рекорд належав його суперникові на виборах Дональду Трампу, який заступив на президентську посаду в 70-річному віці.

Крім цього, Джо Байден — політик з великим 47-річним стажем. Вперше він потрапив до владних кабінетів у 1973 році, коли був обраний сенатором від штату Делавер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...