Стрілянина у центрі столиці: Нацкорпус і Кива звинуватили один одного в нападі

У Києві на бульварі Дружби народів відбувся конфлікт зі стріляниною між активістами Нацкорпуса і членами організації Іллі Ківи "Патріоти – за життя".

У Києві на бульварі Дружби народів біля готелю "Дружба" стався конфлікт зі стріляниною за участі ветеранів полку "Азов" і членів організації "Патріоти – за життя", передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

За інформацією джерела, в поліцію надійшли дані про стрілянину близько 14:00 25 серпня. Попередньо постраждалих немає.

Правоохоронці прибули для огляду місця події, але відстріляних гільз не виявили. Учасників інциденту доставили в Печерський райвідділ поліції.

Конфлікт, за словами джерела, виник через паркування автомобіля.

Імовірно, правоохоронці можуть відкрити кримінальне провадження за ст. 286 Кримінального кодексу України ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження").

При цьому, в штабі Нацкорпуса заявили, що на ветеранів полку "Азов" намагалися напасти "бойовики з силових загонів Іллі Ківи на чолі з Олегом Ширяєвим".

"Вони були добре озброєні, але вже на самому старті зазнали ганебної поразки. В результаті самі ж і отримали по голові, втекли і сховалися. Бігли так швидко, що в процесі втрачали зброю, а також двох людей, яких самі азовці благополучно затримали і передали правоохоронним органам. Ось справжній вигляд і рівень Ківиних бойових загонів. Сподіваюся, вони вже після першої спроби нападу зрозуміли, де їхнє місце", – повідомили в штабі.

Там уточнили, що куратор всеукраїнського руху Іллі Ківи "Патріоти – за життя" Олег Ширяєв почав стрілянину з травматичної зброї.

В свою чергу народний депутат від ОПЗЖ Ілля Ківа заявив, що активісти Нацкорпуса і "Азова" зробили "підлий напад" на членів організації "Патріоти – за життя".

"Сьогодні 15 осіб намагалися вкрасти регіонального керівника Олега Ширяєва. І дана провокація у них провалилася. Вони думають, що подібними діями вселять в нас страх", – сказав Ківа.

Він також нагадав, що нібито ветерани полку "Азов" кинули гранату в офіс партії ОПЗЖ в Полтаві.

У свою чергу Ширяєв заявив, що в готелі "Дружба" на нього напали "члени бандформування Національний корпус".

"Вони сьогодні в мене стріляли, вони хотіли мене вбити", – сказав Ширяєв.

Ківа заявив, що активісти Нацкорпуса намагалися викрасти Ширяєва

Ширяєв заявив, що його намагалися вбити

Інцидент зі стріляниною стався біля готелю "Дружба"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...