Студента-патріота, "засудженого" бойовиками "ЛНР", не включили в списки на обмін

Студент коледжу культури і мистецтв Сергій Русинов з Луганська рік перебуває у катівнях луганських бойовиків.

Про Сергія Русинова, якого так званий «суд ЛНР» засудив до шести років в'язниці, повідомляють в Східній правозахисній групі. За інформацією правозахисників, студента тримають в Слов'яносербській колонії № 60, передають Патріоти України.

Бойовики звинуватили його в створенні терористичної групи, проте в Східній правозахисній групі стверджують, що його «терористична діяльність» полягала в підтримці проукраїнських постів у соціальних мережах. «Сергій не внесений до списків на обмін, про нього мало хто знає, але хлопець щиро вірить і підтримує Україну», - йдеться в повідомленні.

Правозахисники закликали керівництво України зажадати у бойовиків списки громадян України які були затримані на тимчасово окупованих територіях з травня 2014 по нинішній час. «На даний момент ніхто не знає, скільки людей знаходиться в тюрмах ОРДЛО, підконтрольних бойовикам. Ми повинні боротися за кожного громадянина України», - закликають в Східній правозахисній групі.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...