Створювали порно з боржниками: Кіберполіція затримала банду колекторів (відео)

За попередніми підрахунками, зловмисники здійснили понад 360 тисяч загроз громадянам з різних регіонів України.

Правоохоронці викрили злочинну групу колекторів, які створювали порнографічний контент із зображенням клієнтів-боржників та шантажували їх цим. Про це інформує пресслужба кіберполіції в понеділок, 8 лютого, передають Патріоти України.

За даними правоохоронців, учасниками злочинної схеми були більше 30 чоловік. Фігуранти створили дві фінансові компанії, які нібито надавали кредити.
"У штаті компанії були і колектори, які займалися шантажем клієнтів-боржників. Зловмисники за допомогою фоторедакторів виготовляли порнографічний контент із зображенням позичальників або їх родичів. Далі - погрожували поширити такі матеріали і здійснити фізичну розправу. За попередніми підрахунками, зловмисники здійснили понад 360 тисяч загроз громадянам з різних регіонів України", - розповіли в кіберполіції.
Правоохоронці провели півсотні обшуків в офісах компаній, квартирах і автомобілях фігурантів у Київській, Харківській, Вінницькій, Сумській областях, а також в столиці. Поліцією було вилучено мобільні телефони, комп'ютерна техніка, серверне обладнання і "чорнові" записи.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 (вимагання) і за ч. 3 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Слідство триває. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...