Створити Національний пантеон закликав предстоятель ПЦУ

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що герої України заслуговують на масштабне вшанування.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній

На зустрічі з ініціативною групою "Стіна пам'яті" Епіфаній заявив, що потрібен масштабний проект вшанування загиблих, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Стіна пам'яті" – це тимчасовий захід. В Україні варто створити глобальний Національний пантеон пам'яті з собором та музейним комплексом, адже пам'ять і молитва – це нерозривні речі. Для полеглих молитва є важливою, без неї пам'ять буде не повною", – зазначив владика.

Він закликав брати приклад з інших країн, зокрема Польщі, де провели велику роботу зі збереження пам'яті національних героїв.

За повідомленням прес-служби ПЦУ, на зустріч із митрополитом Київським і всієї України прийшли заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко, колишній командир батальйону "Миротворець" Андрій Тетерук, директор Національного військово-історичного музею при Міноборони Андрій Іллєнко та громадський діяч і волонтер Юлія Кононенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...