Сучасний автобан створюють на Дніпропетровщині (фото)

На 9-кілометровій ділянці решетилівської траси звели тунель, зараз будують дворівневу розв’язку та новий міст.

На Дніпропетровщині у розпалі роботи на будівельному майданчику нової траси національного значення Н-31 роботи. На 9-кілометровій ділянці решетилівської траси звели тунель, зараз будують дворівневу розв’язку та новий міст, повідомляє пресслужба облдержадміністрації, передають Патріоти України.

Як зазначається, тут створюють «з нуля» сучасний автобан, що з’єднає Дніпро зі столицею – в обхід населених пунктів Петриківського та Царичанського районів. Підрядники працюють одночасно на декількох локаціях 9-кілометрової ділянки.

“Тільки-но завершили облаштування тунельного шляхопроводу. Наразі будують дорогу із дворівневою розв’язкою та зводять новий міст через канал Дніпро-Західний Донбас”, – повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Будівництво решетилівської траси має бути завершене у найкоротший термін. На це держава виділила майже 4 млрд грн. Все – згідно з програмою «Велике будівництво». Нова чотирисмугова траса дозволить швидко та безпечно діставатися Києва. А ще – розвантажить від транзитного великогабаритного транспорту сільські дороги Петриківського та Царичанського районів», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Як триває будівництво?

На сьогодні в Дніпропетровській області побудували 19,4 км траси Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка.

Нині техніка зосереджена на наступних 9,2 км. Роботи – відразу на декількох локаціях. На різних ділянках укладають різномасті шари дорожнього «пирога». Їх буде шість – загальною товщиною 64 см. На двох відрізках у понад 6 км залишилося укласти верхній, захисний пласт.

Поблизу села Гречане облаштували тунель для проходу сільгосптехніки та худоби. Зараз там з’єднують вже побудовану з двох боків шляхопроводу дорогу, роблять основу.

Неподалік зводять дворівневу транспортну розв’язку. Дорожники улаштували фундаменти під опори і почали монтувати стойки. Загалом їх буде десять.

Магістраль перетинатиме канал Дніпро-Західний Донбас. Зараз там почали будувати міст. Підрядники улаштовують буро-набивні палі.

Загалом на Дніпропетровщині побудують понад 58 км траси: від села Любимівка до межі Дніпропетровської області з Полтавською.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...