"Суд більше повірив словам дипломата": Львів'янина засудили за побиття бельгійського консула

Інцидент стався у Львові увечері 7 січня 2019 року на проспекті Шевченка. Обвинувачений під незначним приводом розпочав конфлікт з потерпілим, достовірно знаючи, що той є членом дипломатичного представництва іноземної держави в Україні.

Галицький районний суд Львівської області визнав винним жителя Львова Олександра Б. в хуліганстві - побитті почесного консула Бельгії, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Чоловік напав на консула, коли той сідав у автомобіль «Ауді» з дипломатичними номерами, і почав завдавати йому удари по голові і тілу. Згідно судово-медичній експертизі, дипломат отримав тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості з короткочасним розладом здоров'я.
На судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав частково. Він вважає перебільшеним висновок про нанесення тілесних ушкоджень, і тому не бачить у своїх діях складу злочину: "З потерпілим і деякими членами його сім'я знайомі давно, завжди віталися. Того вечора повертався з роботи додому. При переході проїжджої частини помітив припаркований на пішохідному переході автомобіль, в якому сидів дипломат. Я підійшов і зробив йому зауваження за неправильно припарковану іномарку, тим більше, коли поруч є вільні місця парковки. Той став спочатку виправдовуватися, мовляв, зупинився на секунду купити воду в аптеці, а потім перейшов на підвищені тони, категорично відмовившись паркуватися в іншому місці. Під час словесної перепалки до нас підійшли чоловік і жінка з дитячим візочком, і зробили зауваження - машина загородила пішохідний перехід. Дипломат перейшов на особистості, почав хамити, ображати і викрикувати: «Бачите мої номери», «Та що мені за це буде», «Викликайте кого хочете»", - розповідав на суді свою версію обвинувачений.

Олександр визнав, що дійсно вдарив потерпілого в обличчя, двічі штовхнув у груди, після чого став очікувати на приїзд поліції, яку викликала дружина диплома.

Потерпілий же стверджував, що це його ображали за неправильно припаркований автомобіль, а в розпал сварки обвинувачений почав бити його.

Суд більше повірив словам дипломата, визнав Олександра Б. винним у хуліганстві і призначив йому покарання у вигляді трьох місяців арешту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...