Суд історії: В Іспанії забрали останки диктатора Франко із мавзолею (відео)

Уряд Іспанії заявив, що рештки диктатора не можуть «залишатися в мавзолеї, підносячи його фігуру».

Франсиско Франко правив Іспанією з 1939 року до своєї смерті в 1975 році

В Іспанії пройшла ексгумація останків диктатора Франциско Франко з гробниці в Долині загиблих, де його поховали в 1975 році. Прах Франко перенесли до звичайної могили поруч із його дружиною Кармен Поло на цвинтарі поза межами Мадрида, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

У мавзолеї вранці 24 жовтня зібрались члени родини Франко і міністр юстиції, на якого була покладена роль головного нотаріуса країни.

Труну на вертольоті доставили на кладовище після ексгумації з могили в базиліці в Долині загиблих, потім її повезли на катафалку до фамільного склепу, де похована вдова Франко.

Церемонія перепоховання відбулася у вузькому колі, без журналістів.

Уряд Іспанії заявив, що рештки диктатора Франциско Франко потрібно перенести, оскільки вони вже не можуть «залишатися в мавзолеї, підносячи його фігуру».

Як відомо, Франсиско Франко правив Іспанією з 1939 року до своєї смерті в 1975 році. Він був похований в мавзолеї меморіального комплексу Долина загиблих в 60 км від Мадрида.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...